Śliwki zapiekane z kaszą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

    30 dag
  • kasza jęczmienna

    1 szklanka
  • cukier

    120 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować na mleku z dodatkiem soli. Śliwki umyć, oczyścić, wydrylować i ugotować w niewielkiej ilości wody. Dodać do nich cukier wymieszać je z kaszą i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wszystko podpiec w 180 stopniach. Podawać posypane cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caffee_tea 20.05.2012 22:53
na pewno smaczne
kanu83 16.04.2012 19:36
super
Motorek 11.04.2012 12:59
fajny pomysł
Ada-Gaba 03.04.2012 07:21
rewelacyjne
anja3107 22.01.2012 13:33
ekstra
IKrakowianka 19.01.2012 17:16
super :)
ewaa 11.01.2012 18:33
pycha
ewaa 11.01.2012 18:33
pycha
caralajna 01.01.2012 21:52
<b>proste i niedrogie, i w dodatku zdrowe i smaczne.. genialne :)</b>
anoosia 29.12.2011 11:19
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat