Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ślimaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
cynamon Prymat 1
cukier brązowy 0,5 szklanki
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: ślimaczki

ciasto francuskie smarujemy roztrzepanym jajkiem. posypujemy wcześniej wymieszanym cukrem z cynamonem .
zwijamy w rulonik pól ciasta z jednej strony pól z drugiej by spotkały się w środku . ostrym nożem tniemy na paseczki ok 2 cm układamy je na blaszce i pieczemy ok 20 min w 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 14.02.2013 14:35
pycha
Justyna87 30.10.2012 22:44
super
BeataJ 04.09.2012 23:21
są rewelacyjne :)
kaja1991 04.09.2012 21:11
dla smakoszy cynamonu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak