Śledzie z honey mango

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Śledzie "zanurzone" w wielu smakach.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • śledzie matjas

    6 sztuk
  • cebula

    2 sztuki
  • pomidory suszone Smak

    100 sztuk
  • kapary

    2 łyżki
  • honey mango

    2 sztuki
  • oliwki zielone

    20 sztuk
  • olej z suszonych pomidorów

    100 mililitrów
  • oliwa

    150 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie moczyłem kilka godzin w mleku, osuszyłem na ręczniku papierowym. Pokroiłem na 3 cm kawałki i oprószyłem świeżo mielonym pieprzem. Cebule pokroiłem w piórka i zeszkliłem na oliwie ze słoika z suszonymi pomidorami. Suszone pomidory drobno pokroiłem. Obrałem mango i pokroiłem w kostkę. W słoiku układałem warstwami: cebulę, pomidory, kapary, śledzie, oliwki przekrojone na pół, mango i tak na przemian, kończymy pomidorami i kaparami. Zalałem oliwą po pomidorach i uzupełniłem oliwą z oliwek. Wstawiłem do lodówki na całą noc.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy 2 małe honey mango.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat