Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 1 kg
muszatrda 5 łyżek
cebula 5 sztuk większej
olej 2 szklanki
ziele angielskie 13 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie

Płaty śledziowe myjemy, smarujemy musztardą od wewnątrz i zwijamy. Układamy np w słoiku warstwami, przykrywając każdą z nich cebulą, Dodajemy ziele i zalewamy olejem. Odstawiamy na około 48 h do lodówki. Wyjmujemy i albo całe wykładamy na talerz zwinięte, lub dzielmy na mniejsze kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rycerz
Rycerz 06.01.2014 20:11
Ciekawy przepis.
Grazyna0211 06.01.2014 19:42
śledzie zawsze na czasie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak