Skrzydełka słodko-pikantne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    1 kg
  • 4 łyżki płynnego miodu

  • 3 łyżki sosu sojowego

  • 3 łyżki chili w proszku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Miód podgrzej w garnku, zmieszaj z sosem sojowym i chili.
2. Skrzydełka odbtocz w marynacie, wstaw na co najmniej 2 godziny do lodówki.
3. Rozgrzej piekarnik z termoobiegiem na 170 stopni.
4. Skrzydełka wyłóż na blachę i piecz aż do zrumienienia (ok. 30 minut) w zależności od piekarnika)
5. Fantastyczna przekąska do piwa. Na obiad proponuję podać z sałatą z winegretem.

Dopisek kucharki: Smakują również z grilla.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 07.06.2011 11:26
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat