Skrzydełka po diabelsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    1 kg
  • miód

    4 łyżki
  • cukier

    2 łyżeczki
  • Bazylia suszona Prymat

    2 łyżeczki
  • przyprawa do kurczaka

    1/2 opakowania
  • ketchup

    1/2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć, pokroić na 3 części, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posypać przyprawą do kurczaka. Z pozostałych składników przygotować marynatę, zalać nią skrzydełka i odstawić na minimum 2 godziny do lodówki (można na noc). Piec pod przykryciem około godziny w temperaturze 180 stopni i następnie jeszcze około 30 minut bez przykrycia. Przed podaniem zebrać łyżką warstwę tłuszczu z sosu. Najlepiej smakują z ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Olga_SK 09.10.2013 09:06
Lubię takie smaki! :)
IwonaDD 09.10.2013 08:51
kuszące skrzydełka
Aga-25 09.10.2013 08:06
superowo ostre
Agnieszka-87-25 09.10.2013 08:00
lubię takie smaki
Ela_K 09.10.2013 07:54
lubię dania na ostro
Izabela9 09.10.2013 06:58
Pieknie się prezentują skrzydełeczka.
jasiek 09.10.2013 00:23
diabelsko dobre
Bernadeta1 09.10.2013 00:05
lubię ostre smaki a skrzydełka wyglądają pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat