Serowe naleśniki z wiśniową konfiturą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3
  • mąka

    1 szkl
  • woda gazowana

    1/4 szkl
  • mleko

    3/4 szkl
  • sól

  • cukier

    1/4 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier waniliowy

    1 op
  • aromat migdałowy

    4 krople
  • olej

    1 łyżka
  • konfitura wiśniowa

    1 słoik
  • bita śmietana

    1 spray
  • ser biały

    20 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg mielimy dwukrotnie. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrami. Dodajemy ser i aromat, podczas ucierania dodajemy na przemian mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Ubijamy pianę z białek na sztywno i delikatnie łączymy z masą serową. Dolewamy wodę gazowaną i łyżkę oleju. Mieszamy i wylewamy łyżką porcje masy na rozgrzaną patelnię. Smażymy naleśniki. Smarujemy konfiturą i ozdabiamy bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 25.01.2014 11:57
Takie naleśniki zjem zawsze!
Ania84 05.12.2013 19:14
nigdy nie mogę się zdecydować czy zrobić z serem czy dżemem :) - a to jest idealny kompromis :)
Katarzyna54 05.12.2013 17:33
uwielbiam takie naleśniki
Marta11 05.12.2013 16:23
super nalesniki
Gabi44 05.12.2013 16:14
Naleśniki mogę jeść codziennie.
Iwona32 05.12.2013 14:43
smaczne naleśniki
Michał2 05.12.2013 13:52
rewelacyjnie wyglądają i zapewne dobrze smakują;)
olla85 05.12.2013 13:20
Nie jestem aż tak wielką fanką naleśników, ale Twoje wyglądają bardzo apetycznie. Takiego deseru na pewno bym nie odmówiła :)
Jadwiga/Jaga85 05.12.2013 13:12
Pysznie wyglądają!
Krzysztof15 05.12.2013 12:51
palce lizac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat