Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z białą czekoladą na kakaowo-czekoladowym spodzie
Przepis na sernik z białą czekoladą to świetna alternatywa dla klasycznego sernika. W tym przepisie czekolada została użyta nie tylko do masy serowej, ale również do bazy sernika czyli jego spodu. Aksamitna konsystencja to nie tylko zasługa zmielonego sera, ale również dodatku śmietanki kremówki i rozpuszczonej, białej czekolady. Masa serowa doskonale komponuje się z delikatnym, kakaowo-czekoladowym spodem, tworząc przepyszną kombinację smaków i struktur. Sernik z białą czekoladą to deser idealny na różne okazje, również te hucznie świętowane. Przepis na sernik z białą czekoladą zaspokoi apetyt na coś słodkiego, a poczęstowani nim goście będą prosić Was o podanie przepisu na niego.
PRZEPIS NA SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ:
Kroki postępowania
CIASTO: Mąkę krupczatkę wymieszać z kakao i startą czekoladą, dodać pokrojone zimne masło, wsypać cukier, wlać wodę i szybko zagnieść ciasto. Wylepić dno tortownicy o wymiarach 24 cm, włożyć do lodówki na czas przygotowania masy.
MASA SEROWO-CZEKOLADOWA: Białą czekoladę połamać, przełożyć do miseczki, rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej na płynną masę