Przepis i sposób przygotowania na: Sernik pod różową chmurką
Kroki postępowania
2,5 szklanki mąki pszennej
100 g margaryny
1/2 szklanki cukru
4 żółtka
1 łyżka śmietany 18%
1łyżeczka proszku do pieczenia
16 g cukru waniliowego
Masa serowa:
1,20 kg twarogu tłustego wiejskiego
2 szklanki mleka
1 szklanka cukru
aromat cytrynowy
1 budyń duży śmietankowy
100 g margaryny
7 jaj
100 g skórki pomarańczowej
Różowa beza:
4 białka
1/2 szklanki cukru pudru
1 kisiel truskawkowy
4 łyżki wiórek kokosowych białych
Ciasto: Mąkę pszenną przesiewam na stolnicę lub do miski mieszam z proszkiem do pieczenia i cukrami,dodaję żółtka,oraz pokrojoną nozem margarynę oraz śmietanę i zagniatam ciasto. Następnie tak przygotowanym ciastem wylepiam dno standardowej blaszki wyłożonej papierem pergaminowym.