Przepis i sposób przygotowania na: Sernik pod pierzynką
Kroki postępowania
Pieczemy spód przez 10 minut w temp. 180 st.
Piekę jeszcze 15 minut.
Ciasto: |
|
mąka |
1 szkl
|
cukier |
1/2 szkl
|
jaja |
1 szt
|
margaryna |
100 gram
|
smalec |
1 łyżka
|
proszek do pieczenia |
2 łyżeczki
|
Masa serowa |
|
mielony ser |
1 kg
|
olej |
1/2 szkl
|
cukier |
1 szkl
|
jaja |
2 szt
|
budyń śmietankowy |
2 szt
|
żółtko jajek |
4 szt
|
mleko |
2 szkl
|
wiórki kokosowe |
10 łyżek
|
pierzynka: |
|
cukier |
6 łyżeczek
|
białko |
5 szt
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: