Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na zimno z owocami i galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2/3 szkl.
cukier waniliowy 1 szt.
tokaj 150 ml.
rodzynki 10 dkg.
brzoskwinie w puszce 1 puszka
galaretka brzoskwiniowa 1 szt.
biszkopty okrągłe 1 op.
sok z brzoskwiń 1 szkl.
Żelatyna wieprzowa Prymat
woda 2/3 (przegotowana)
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno z owocami i galaretką

rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić do spęcznienia,odcedzić włożyć do miseczki i zalać tokajem 50ml.i odstawić co jakiś czas zamieszać,resztę tokaju wlać do rondelka i podgrzać wsypać żelatynę i mieszać aż się całkowicie rozpuści,w razie konieczności podgrzać ale nie zagotować,przygotować tortownicę o śr.25cm.wyłożyć folią i na dnie układać biszkopty,zmielony twaróg włożyć do miski dodać oba cukry i miksować mikserem do całkowitego rozpuszczenia się cukru,wlać rozpuszczoną żelatynę i miksować jeszcze ok.3-4min.wsypać rodzynki i wymieszać łyżką,wylać masę serową do tortownicy wyrównać,schłodzić w lodówce,brzoskwinie osączyć na sitku,sok zachować a owoce pokroić w plasterki i ułożyć po wierzchu ciasta,galaretkę rozpuścić w 2/3 szkl.wrzątku dolać do galaretki 1 szkl.soku z brzoskwiń i mieszać do całkowitego rozpuszczenia się galaretki jak zacznie tężeć to polać nią po wierzchu ciasta,wstawić do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak