Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno cytrynowo-śmietankowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopty 1 op
kremówka pół l
cytryna
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
cukier puder 1/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno cytrynowo-śmietankowy

Małą tortownice 21cm wykładamy biszkoptami - spód i boki. kremówke ubijamy trzepaczka dodajc do nie cukier puder. Cytrynę myjemy, sparzamy wrzątkiem i ścieramy skórkę do smietany,mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wrzątku, dodajemy do śmietany,mieszamy. Masę smietanową wykładamy do tortownicy,wygładzamy wierzch. Chowamy do lodówki na 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 11.04.2014 23:41
coś wspaniałego i jakiego ładnego
dorota20w 13.10.2012 12:27
dziękuję
ziutula
ziutula 13.10.2012 09:10
lubię taki deser..
monisia1977 13.10.2012 09:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak