Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sernik lany

5.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
2 szt
mąka
2 szklanki
proszek do pieczenia
łyżeczka
cukier waniliowy
opakowanie
Sklep Prymat
cukier
szklanka
margaryna
0.5 kostki
ser
1 kg
cukier
szklanka
mleko
1 l
budyń śmietankowy
2 opakowania
jaja
2 szt
żółtko jajek
4 szt
Pianka:
białko
4 szt
cukier
10 dkg
wiórki kokosowe
10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik lany

Składniki na ciasto mieszamy,zagniatamy jednolite ciasto i wylepiamy nim natłuszczoną brytfannę.

Ser mielimy,miksujemy dodając cukier,jajka oraz żółtka. Budynie mieszamy z mlekiem,aby nie było grudek. Zimne wlewamy do masy serowej. Masę wylewamy na ciasto i pieczemy przez godzinę w 180 stopniach.

Białka ubijamy z cukrem na sztywno,mieszamy delikatnie z wiórkami kokosowymi i smarujemy pianą sernik. Pieczemy jeszcze przez 15minut nadal w 180stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 15.01.2013 07:54
smaczny
Kas2 24.08.2012 12:59
bardzo lubię, nawet nie wiedziałam, że nazywa się 'lany'
agnieszka214 30.06.2012 10:40
uwielbiam
Gosia20 31.05.2012 09:47
świetny
ziutula
ziutula 29.05.2012 20:19
fajny sernik...
KasiaK90 29.05.2012 08:38
pycha
Anulka75
Anulka75 24.05.2012 10:49
pyszny
Anulka75
Anulka75 24.05.2012 10:49
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak