Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik II

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rodzynki 10 dag
pomarańcza 3-4 sztuki
ciasto kruche sztuka 1
Masa serowa

Przepis i sposób przygotowania na: sernik II

Kroki postępowania

1
10 dag rodzynki,
1 kg ser w wiaderku,
1 szklanka cukier,
5 sztuk jaja,
szczypta Sól,
2 sztuki budyń śmietankowy,
1 sztuka cukier waniliowy,
200 gram masło

do miski wkładamy ser z wiaderka, cukier,Dodajemy rodzynki, ja masło starłam na tarce gdyż było twarde.Dodajemy cukier, cukier waniliowy, budnie, żółtka jaj. Mieszamy. Z białek i szczypty soli ubijamy pianę.Dodajemy do masy białka i delikatnie mieszamy aby piana nasza połaczyła się z masą. Gotowe:)
Krok 1 - sernik II foto
2
4 łyżki smalec,
3 szklanki mąka,
1 łyżka margaryna,
1 szt cukier waniliowy,
2 łyzki proszek do pieczenia,
3 sztuki jajko,
1 szklanka cukier

Wymienoone skladniki łączymy ze sobą,dobrze ciasto wyrabiamy. Dzielimy na 2 czesci. Jedna idzie na spód ciasta, druga na górę. Obie częsci wałkujemy To ciasto na smalcu jet bardziej kruche. Mi bardziej smakuje.

WYkładamy masę na pierwszą część ciasta, wyłożoną papierem i posypaną bułką, następnie wykładamy cząstki pomarańcza. Przykrywamy druą częścią i nakłuwamy widelcem.
Krok 2 - sernik II foto
3
Pieczemy w piekarniki w temp 190 stopni, w rozgrzanym piekarniku. za pomoca cienkiego noża sprawdzamy czy ciasto jest już gotowe.
Krok 3 - sernik II foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak