Sernik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser mielony

    1 kg
  • jaja

    8 szt
  • cukier

    1 szklanka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • budynie śmietankowe

    2 sztuki
  • masło 250 g

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubijamy białka na sztywno i dodajemy je na sam koniec.
Łączymy masło ,cukier. Dodajemy pojedynczo żółtka . Następnie dodajemy ser,sól,budynie.Piec 180 stopni przez 50 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat