Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNICZEK Z BORÓWKAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 2 szt.
cukier 1 szklanka
jaja 5 szt.
olej 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżka
borówki 1 szklanka
jogurt naturalny 1 duże opakowanie
Biszkopty 1 duże opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: SERNICZEK Z BORÓWKAMI

Wykonanie:
Żółtka, olej, budyń, proszek do pieczenia wymieszać na gładką masę, dodać jogurty i połączyć. Białka ubić z cukrem na sztywno i dodać do masy. Wszystko delikatnie wymieszać i wlać na blachę wyłożoną papierem pergaminowym. Ułożyć biszkopty, wlać masę jogurtową, następnie wsypać borówki i piec około godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 21.07.2013 10:35
Jeszcze takiego nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak