Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serek wiejski z bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek wiejski 1 opakowanie
płatki migdałowe 1 łyżka
migdały 6 szt
daktyle 6 szt
morele suszone 3-4 szt
słonecznik łuskany 1 łyżka
sezam 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Serek wiejski z bakaliami

Morele parzymy wrzątkiem, drobno kroimy. Daktyle i migdały również siekamy. Dodajemy lekko uprażony na suchej patelni słonecznik oraz sezam i płatki migdałowe. Wszystko przekładamy do miski, dodajemy serek i przed podaniem mieszamy. Do smaku można dodać odrobinę miodu lub syropu z agawy.
smacznego :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 18.05.2016 13:33
smaczny serek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak