seler naciowy na słodko-kwaśno

seler naciowy na słodko-kwaśno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler naciowy

    50 dkg
  • dymka

    1 pęczek
  • pomidory

    40 dkg
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • skórka z cytryny otata

    szczypta
  • miód

    2 łyżki
  • oliwa

    4 łyżki
  • cynamon

    kawałek
  • goździki

    3 szt
  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

    4 łyżki
  • oliwki zielone

    12 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łodygi selera obieramy myjemy i osuszamy kroimy na spore kawałki.Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy partiami kawałki selera i wyjmujemy na talerz łyżką cedzakową i trzymamy w cieple,smażymy także drobno pokrojoną dymkę ze szczypiorkiem dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory mieszamy i chwilę smażymy na dużym ogniu,po czym dodajemy gozdziki,cynamon otartą skórkę i sok z cytryny,miód sól i pieprz.Dusimy na małym ogniu 4 min mieszając,następnie dodajemy seler i dusimy razem, jeszcze 10 min,następnie dodajemy oliwki pokrojone w paski i zieloną pietruszkę i doprawiamy do smaku.Fajny dodatek do mięs.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

calliope

15.05.2012 08:30
bardzo lubię seler naciowy :)

Reda

11.01.2012 21:01
Smaczności

Reda

11.01.2012 21:01
Smaczności

Krystyna32

02.09.2011 07:41
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat