Schabowe z ziołami prowansalskimi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    4 kotlety
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżeczki
  • bułka tarta pikantna

    6 łyżek
  • parmezan starty

    3 łyżki
  • jaja

    2 sztuki
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schabowe z ziołami prowansalskimi foto
Każdy kawałek schabu dokładnie umyć, a następnie osuszyć, rozbić tłuczkiem, lekko posolić i oprószyć ziołami prowansalskimi.
Krok 2 - Schabowe z ziołami prowansalskimi foto
Przygotować panierkę: bułkę tartą wymieszać z startym parmezanem. Jajka rozbić widelcem i doprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Schabowe z ziołami prowansalskimi foto
Kotlety panierować najpierw w jajku, a potem w mieszane bułki i sera.
Krok 4 - Schabowe z ziołami prowansalskimi foto
Smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia26 25.01.2014 10:40
apetycznie wygląda :)
agnieszka131919 25.01.2014 10:38
uwielbiam zioła prowansalskie, więc na pewno wypróbuję ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat