Schabowe w sosie własnym

K&J
K&J

Schabowe w sosie własnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    500 g
  • sól

  • pieprz

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Schabowe w sosie własnym

Kroki postępowania

Krok 1 - Schabowe w sosie własnym foto
schab kroimy w w paski. Na odrobinie oleju smażymy je do uzyskania lekkiego zarumienienia. Schab solimi i pieprzymy.
Krok 2 - Schabowe w sosie własnym foto
Gdy schabowe mamy usmażone, zalewamy je 1 litrem rozrobionego bulionu.
Krok 3 - Schabowe w sosie własnym foto
Całość dusimy na wolnym ogniu. Powstały sos świetnie pasuje do ziemniaków. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

pacpaw 25.08.2012 18:02
apetyczne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat