Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w sosie własnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 500 g
sól
pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w sosie własnym

Kroki postępowania

1
schab kroimy w w paski. Na odrobinie oleju smażymy je do uzyskania lekkiego zarumienienia. Schab solimi i pieprzymy.
Krok 1 - Schabowe w sosie własnym foto
2
Gdy schabowe mamy usmażone, zalewamy je 1 litrem rozrobionego bulionu.
Krok 2 - Schabowe w sosie własnym foto
3
Całość dusimy na wolnym ogniu. Powstały sos świetnie pasuje do ziemniaków. Smacznego
Krok 3 - Schabowe w sosie własnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 25.08.2012 18:02
apetyczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak