K&J

Schabowe w sosie własnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    500 g
  • sól

  • pieprz

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schabowe w sosie własnym foto
schab kroimy w w paski. Na odrobinie oleju smażymy je do uzyskania lekkiego zarumienienia. Schab solimi i pieprzymy.
Krok 2 - Schabowe w sosie własnym foto
Gdy schabowe mamy usmażone, zalewamy je 1 litrem rozrobionego bulionu.
Krok 3 - Schabowe w sosie własnym foto
Całość dusimy na wolnym ogniu. Powstały sos świetnie pasuje do ziemniaków. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 25.08.2012 18:02
apetyczne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat