Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowczak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
bułka tarta pikantna 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 100 g
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
czosnek 2 zabki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowczak

Schab kroimy na plastry, dobrze rozbijamy, nacieramy czosnkiem ,kucharkiem i solimy pieprzymy do smaku. Wrzucamy na godzinke do lodowki. Wyciagamy po uplywie godzinki panierujemy w kolejnosci: maka, jajko, bulka tarta i jeszcze raz jajko i bulka tarta. Smazymy na gorcym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 03.02.2014 13:01
apetyczny obiadek
Pani Domu 20.01.2014 15:18
takiego lubię najbardziej
Ela15 27.12.2013 13:25
mój ulubiony
Mati13 01.10.2013 09:35
tradycyjny obiad najlepszy
Janina 03.08.2013 14:48
Tradycyjny, najlepszy obiadek;)
Agata3 03.08.2013 12:37
Najlepszy obiadek :)
LoLa 03.08.2013 09:54
tradycyjnie i dobre
Magula 03.08.2013 08:30
Tradycyjny kotlecik.
kokoszka
kokoszka 02.08.2013 21:42
pycha obiad
Megg 02.08.2013 20:58
pyszny polski obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak