Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie pieczarkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól
Poieprz
Pół opakowania śmietany %
Pół opakowania śmietany %
pieczark 2 szklanki
schab 5 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie pieczarkowym

Schab umyć, osuszyć i rozbić na cienkie plastry. Oprószamy solą i pieprzem. Następnie mięso smażymy na wolnym ogniu i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Kroimy cebulę w piórka, podsmażamy. Następnie kroimy pieczarki w cienkie plasterki i dodajemy do smażącej się cebuli i dalej podsmażamy. Na koniec dodajemy śmietanki, sól i biały pieprz. Dusimy ok 5 minut. Zalewamy schab i podajemy. Jeżeli sos będzie za rzadki można zaciągnąć zawiesiną z mąki. Dodatkowo dla smaku możecie dodać pół kostki rosołowej. Ja nie dawałam bo wolę bez kostki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EnoBeno 03.04.2013 11:42
pięknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak