Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w pieczarkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
pieczarki 30 dag
cebula biała 1
olej do smażenia
Majeranek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana do zabielenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w pieczarkach

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić na kotlety i rozbić tłuczkiem. Obsypać majerankiem, solą i pieprzem.
Krok 1 - Schab w pieczarkach foto
2
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulkę pokrojoną w piórka.
Krok 2 - Schab w pieczarkach foto
3
Na drugiej patelni obsmażyć z obu stron mięso.
Krok 3 - Schab w pieczarkach foto
4
Mięso przełożyć do cebuli.
Krok 4 - Schab w pieczarkach foto
5
Dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Wlać szklankę wody i dusić 20 minut.
Krok 5 - Schab w pieczarkach foto
6
Śmietanę i mąkę rozmieszać, wlać trochę gorącego sosu, wymieszać i wlać do mięsa. Zagotować.
Krok 6 - Schab w pieczarkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.03.2015 10:05
Fantastyczny obiad , do tego ziemniaczki lub kasza gryczana, pycha
pajbek 26.01.2015 19:38
Pyszne mięsko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak