Schab po irańsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 łyżki curry

  • 1-2 łyżki mąki

  • 1 czubata łyżka masła

  • mała śmietana 18%

  • sól, pieprz

  • schab

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab kroimy w cienkie paseczki,obsypujemy cienko mąką i podsmażamy na patelni.Mięso przekładamy do rondla,zalewamy małą ilością gorącej wody i gotujemy na wolnym ogniu.Najlepiej 15-20 min ale bez soli-szybciej zmięknie.Z masła i curry przygotowujemy zasmażkę,dodajemy do mięsa i przyprawiamy solą i pieprzem.Chwilę gotujemy.Po czym dodajemy śmietanę i zagęszczamy sos mąką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mala2021 25.05.2011 10:53
spróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat