Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony w musztardzie

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1.5 kg
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
mielony pieprz
ostra musztarda 4 łyżki
czosnek w oleju z ziołami 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony w musztardzie

Schab umyć i dokładnie osuszyć następnie natrzeć sola peklową i zostawić w lodówce na 2 godziny po tym czasie mięso naciąć w kilkunastu miejscach ostrym nożem i w otwory wcisnąć czosnek, mięso posypać sporą ilością pieprzu i dodatkowo jeszcze 1/2 łyżeczki soli po wierzchu posmarować musztardą.
Przygotowane mięso umieścić w woreczku do pieczenia i ułożyć go w brytfance, odstawić na noc do lodówki, następnie dolać do brytfanny 1 szklankę wody i piec około 1.5 godz w 190-200 st po upieczeniu zostawić w woreczku do przestudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 13.07.2013 08:24
bardzo dobry :)
artur7 08.04.2013 20:25
dobrze wyglada schabik
Monika58 05.04.2013 12:20
pyszny aromatyczny
paulina2157 05.04.2013 10:12
świetnie wygląda
Beatris 05.04.2013 09:57
Doskonały. Bardzo lubię takie mięsko.
Juleczka20 05.04.2013 09:55
pyszny schabik
kasiek 05.04.2013 09:42
pięknie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak