Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatkowy dip z curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 2 łyżka
śmietana 1 łyżka
cebula biała 1/2 sztuka
musztarda 2 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
curry 1 łyżeczka
kurkuma 1 łyżeczka
imbir 1/2 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatkowy dip z curry

W dużej misce umieszczamy majonez i śmietanę oraz musztardę. Następnie dodajemy do nich bardzo drobno posiekaną białą cebulę. Dokładamy do nich musztardę. Następnie doprawiamy zioła prowansalskie, curry, kurkumę, imbir i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce przynajmniej 30 minut. Podajemy z warzywami, mięsami lub jako dip do sałatki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak