sałatka zimowa z tuńczyka

sałatka zimowa z tuńczyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukselka

    40 dkg
  • masło

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • skórka z cytryny

    1 łyżka
  • sól

  • cukier

    1 łyżeczka
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • czosnek

    1 ząbek
  • sos

  • majonez

    3 łyżki
  • pasta sardelowa

    1 łyżeczka
  • musztarda ostra

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • sól

  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • jaja na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki sosu dokładnie mieszamy i schładzamy.Gotujemy wodę z solą z masłem,cukrem,sokiem i skórką z cytryny i na wrzątek wrzucamy brukselkę gotujemy 20 min,odcedzamy a gdy ostygnie kroimy na połówki.Salaterkę nacieramy czosnkiem wykładamy tuńczyka i rozdrabniamy go widelcem,dodajemy brukselkę i polewamy sosem dokładnie mieszamy przykrywamy i wstawiamy do lodówki na godzinę.Przed podaniem posypujemy posiekanym jajkiem i natką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat