Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczano-fasolowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
fasola perłowa 10 dag
cebula 1 szt
śmietana 18-procentowa 125 ml
musztarda 3 dag
sól
pieprz
cukier
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczano-fasolowa

Fasolę opłukać, namoczyć w przegotowanej wodzie na noc (ok. 10-12 godz.) i ugotować w wodzie, w której się moczyła. Gdy będzie miękka, dopiero ją solimy.
Ziemniaki wyszorować, opłukać i ugotować, następnie obrać, ostudzić i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, wsypać ją do ziemniaków, dodać ugotowaną fasolę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Musztardę wymieszać ze śmietaną i sałatką. Posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.04.2016 11:55
bardzo dobra
Bernadeta1 16.11.2015 18:06
szybka i smaczna
misia123410 16.11.2015 16:45
apetycznie wygląda
w mojej kuchni 16.11.2015 16:00
taka smakowo jak lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak