Sałatka zielona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    główka
  • papryka żółta

    0,5szt
  • papryka czerwona

    0,5szt
  • por

    1szt
  • ogórek zielony

    1szt
  • rzodkiewka

    pęczek
  • cebula czerwona

    1szt
  • sos sałatkowy koperkowy

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście sałaty oczyścić i rozdrobnić. Paprykę pokroić w kostkę.Por pokroić w krążki, posolić i po chwili odcisnąć nadmiar soku. Ogórki obrać i pokroić w większą kostkę, cebulę pokroić w krążki. Rzodkiewkę w plastry. Wszystkie składniki wymieszać zalać sosem sałatkowym. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat