Sałatka ze szpinakiem i panierowanymi boczniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczniaki

    2 duże sztuki
  • olej do smażenia

  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    do obtoczenia
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do obtoczenia
  • szpinak

    1 garść
  • ocet balsamiczny

    1 łyżeczka
  • ketchup

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • oliwa

    4 łyżeczki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • cebula czerwona

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka ze szpinakiem i panierowanymi boczniakami foto
Boczniaki obtoczyć w mące, zamoczyć w rozbełtanym jajku, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju na rumiano z obu stron. Oprószyć solą i pieprzem, przestudzić.
Krok 2 - Sałatka ze szpinakiem i panierowanymi boczniakami foto
Grzyby pokroić w paski.
Krok 3 - Sałatka ze szpinakiem i panierowanymi boczniakami foto
Szpinak oczyścić, grubo pokroić.
Krok 4 - Sałatka ze szpinakiem i panierowanymi boczniakami foto
Dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę i grzyby. Ocet wymieszać z oliwą, cukrem i ketchupem. Sosem polać sałatkę, lekko wymieszać.
Krok 5 - Sałatka ze szpinakiem i panierowanymi boczniakami foto
Ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 05.03.2014 08:49
Zapowiada się smacznie;)
Marlena/Kinia 23.11.2011 17:29
wygląda apetycznie:)
Magdalena67 22.11.2011 13:13
Syta i zdrowa
Magdalena1110 20.11.2011 21:06
super
anemon 20.11.2011 19:18
Podoba mi się Twój pomysł, apetyczne połączenie smaków.
Mysiunia 20.11.2011 10:07
bardzo mi się podoba:)
stokrotka 20.11.2011 00:28
smakowitości
Ewa6274879 19.11.2011 23:59
Super - szybka i smaczna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat