Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
dynia
800 g -
sok z pomarańczy
200 ml -
sałata
100 g -
pomidorki cherry
8 szt -
suszone pomidory z czosnkiem
50 g -
prażone migdały
-
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat
1 opakowanie -
oliwa
3 łyżki
Sposób przygotowania
Obraną i pokrojoną w słupki dynię podsmażyć na oliwie z oliwek, aż do uzyskania złoto-brązowego koloru (około 10 minut), doprawić do smaku solą i pieprzem, zalać sokiem pomarańczowym i gotować do momentu odparowania wody. Pozostałe składniki sałatki delikatnie wymieszać.
Ciepłą dynię ułożyć na półmisku, udekorować sałatką i skropić sosem sałatkowym przygotowanym wedle przepisu na opakowaniu.
Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się