Sałatka ze smażoną dynią Roberta Sowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    800 g
  • sok z pomarańczy

    200 ml
  • sałata

    100 g
  • pomidorki cherry

    8 szt
  • suszone pomidory z czosnkiem

    50 g
  • prażone migdały

  • Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat

    1 opakowanie
  • oliwa

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robert Sowa poleca:
Obraną i pokrojoną w słupki dynię podsmażyć na oliwie z oliwek, aż do uzyskania złoto-brązowego koloru (około 10 minut), doprawić do smaku solą i pieprzem, zalać sokiem pomarańczowym i gotować do momentu odparowania wody. Pozostałe składniki sałatki delikatnie wymieszać.
Ciepłą dynię ułożyć na półmisku, udekorować sałatką i skropić sosem sałatkowym przygotowanym wedle przepisu na opakowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rycerz 05.01.2014 02:33
Ciekawe połączenie składników
jozefinach 05.06.2013 14:16
Sałatka wygląda bardzo smakowicie.
Monika-twin 04.06.2013 18:11
poezja smaku
arbuzowo 04.06.2013 16:02
połączenie prostego i zdrowego - pycha!
bogusia19 04.06.2013 15:24
ładnie sie prezentuje
dodi 04.06.2013 15:17
bardzo dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat