Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2
tuńczyk kawałki w oleju 2
kukurydza w puszce 1
łyżki majonezu 2
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 5

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i ryżem

Ryż ugotować do miękkości, jajka ugotować na twardo, cebulkę pokroić w drobną kosteczkę.
Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy dodać do nich zimny ryż, pokrojone w kosteczkę jajka i cebulkę,natkę pietruszki, doprawić do smaku pieprzem i solą i wymieszać z majonezem. Przed podaniem schłodzić.
Polecam :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak