Sałatka z tuńczyka i kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

  • kukurydzy

    puszka
  • sól

  • pieprz

  • jogurt naturalny

    1 małe opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pekińską dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w paski, po czym włożyć do salaterki. Następnie dodać do niej tuńczyka osączonego z zalewy, osączoną kukurydzę, pokrojony w kostkę ogórek. Przyprawić do smaku. Wszystko polać jogurtem naturalnym lub sosem jogurtowo-majonezowym (wymieszać pół na pół jogurt naturalny z majonezem) i dokładnie wymieszać wszystkie składniki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marchewka 21.10.2011 23:28
zamierzam się już do sałatki z tuńczykiem od dłuższego czasu, muszę w końcu zrobić
Motorek 27.07.2011 11:12
pycha
kanu83 09.07.2011 13:09
fajne połączenie
kotlet 05.06.2011 11:41
pyszności
Edyta38 05.05.2011 20:08
pyszna
aacaac 03.05.2011 07:30
ciekawe
Zoso 12.04.2011 21:27
niezłą sałatka
RenataZ-et 17.03.2011 19:45
Bardzo lubię takie sałatki
rosik93 07.11.2010 09:20
Rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat