Sałatka z tuńczyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcza

    1 sztuka
  • likier pomarańczowy

    1 łyżka
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • popryka zielona

    1 sztuka
  • majonez

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • gałka muszkatołowa Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól

    - -
  • cukier

    - -
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuńczyka osączyć i podzielić na mniejsze kawałki. Pomarańczę obrać, pokroić w kostkę i skropić likierem. Cebulę i papryki drobno posiekać. Polączyć składniki sałatki. Przygotować sos: połączyć majonez z jogurtem i sokiem z cytryny, dodać przyprawy, sól i szczyptę cukru, następnie polać sałatkę. Przed podaniem sałatkę schłodzić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolita 02.11.2011 08:11
mniam
novita26 27.08.2011 08:18
super
novita26 27.08.2011 08:18
mniam
jolita 18.06.2011 12:05
mniam
novita26 18.06.2011 11:57
mniam
Jaheira11 03.06.2011 23:49
hehe ale połączenie
jasiek 02.06.2011 12:45
lubię takie
jasiek 23.05.2011 13:11
mieszanka nie dla mnie
jasiek 23.05.2011 13:08
mieszanka nie dla mnie
kotlet 10.05.2011 21:50
bardzo lubię rybki więc spróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat