Sałatka z tofu i sosem miętowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata masłowa

    5 liści
  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • tofu

    1 opakowanie
  • oliwa

    2 łyżki
  • pomidorki koktajlowe

    10 sztuk
  • szparagi białe

    6 sztuk
  • truskawki

    7 sztuk
  • cukinia

    1 sztuka
  • mięta listki

  • cytryna

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka z tofu i sosem miętowym foto
Warzywa wszystkie myjemy. Sałatę szatkujemy ręką i układamy na talerzu. Szparagi gotujemy na pół twardo i kroimy na kawałki 3 cm. Na Sałatę układamy pomidorki koktajlowe które kroimy na pół, oraz truskawki.
Krok 2 - Sałatka z tofu i sosem miętowym foto
Cukinie kroimy na plastry 2 cm razem ze skórką, i wykładamy na talerz, na to szparagi i pokrojone tofu. Sos robimy w blenderze. Gałązkę bazylii, i mięty świeżej miksujemy z 2 łyżkami oliwy z oliwek i dodajemy 2 łyżki soku z wyciśniętej cytryny. Dodajemy sól i pieprz i całość mieszamy. Następnie polewamy sałatkę.
Krok 3 - Sałatka z tofu i sosem miętowym foto
Talerz dekorujemy kwiatkami bratka jadalnego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 24.02.2013 18:10
świetna sałatka
Alex_M 17.02.2013 12:55
super!
babajaga1969 15.02.2013 08:59
pyszna, z kwiatkami nie jadłam, ale podoba mi się :)
miroslawa 15.02.2013 04:38
super, samo zdrowie
Zosia1 14.02.2013 23:37
ale pięknie zielono
ilka_86 14.02.2013 22:32
jaka śliczna i kolorowa
kala9287 14.02.2013 21:37
pycha
ONY_za_kare 14.02.2013 21:37
mniam mniam
Misiabe 14.02.2013 21:21
Wygląda przepięknie!!
Kasnaj 14.02.2013 20:07
smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat