Sałatka z szynką i kukurydzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    3 liście
  • jaja

    3 sztuki
  • wędlina drobiowa

    100 g
  • kukurydza

    3 łyżki
  • malutkie marchewki

    18 sztuk
  • koperek

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki i rozrzucić na talerzach. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek, pokroić w szóstki. Marchewkę osączyć z zalewy.

Na sałacie rozłożyć pokrojone jajka i marchewki. Wędlinę pokroić w paseczki, zwinąć w ruloniki. Kukurydze osączyć z puszki. Koperek umyć i posiekać.

Na środek talerza wrzucić kukurydzę. Ruloniki z szynki ułożyć na brzegach, całość oprószyć solą, pieprzem i posypać koperkiem. Podawać z pieczywem posmarowanym masłem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 02.01.2014 17:52
pożywna i zdrowa :)
caralajna 04.10.2013 07:44
pięknie zaserwowana
Łucja 03.10.2013 21:42
pięknie podana :)
IwonaDD 03.10.2013 15:37
pięknie podana
Mniam 03.10.2013 09:09
Smaczna i tak pięknie ułożona sałatka.
gosia56 03.10.2013 07:42
napewno pyszna sałatka
migotka28 02.10.2013 22:29
smakowita kompozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat