Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z szpinaku , rukoli z selerem i sosem miodowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak baby 1 garść
rukola 1 garść
szynka drobiowa 10 dag
seler naciowy 1 kawałek
oliwki zielone 1/2 słoiczka
papryka żółta 1 szt
miód 1 łyżka
ocet jabłkowy 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z szpinaku , rukoli z selerem i sosem miodowym

Liście szpinaku myjemy i osuszamy. To samo robimy z rukolą . Seler naciowy kroimy w paseczki. Paprykę żółtą myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Oliwki odcedzamy z zalewy. W dużej misce mieszamy z sobą liście szpinaku i liście rukoli. Dodajemy oliwki , pokrojoną paprykę i seler. Z plasterków szynki robimy ala różyczki. Następnie robimy sos do sałatki. W słoiczku mieszamy z sobą miód, ocet i olej z pestek dyni- mieszamy solimy do smaku i doprawiamy pieprzem. Sosem polewamy sałatkę. Na koniec ozdabiamy ją różyczkami z szynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 28.02.2014 21:33
rewelacyjna sałatka
MarchiochaKucharzy 31.01.2014 14:34
bardzo fajne połączenie składników, musi być pyszna
Agata3 31.01.2014 14:28
pyszna a jaka zdrowa! :)
norweska20 31.01.2014 14:21
samo zdrowie...smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak