Sałatka z szpinaku , rukoli z selerem i sosem miodowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak baby

    1 garść
  • rukola

    1 garść
  • szynka drobiowa

    10 dag
  • seler naciowy

    1 kawałek
  • oliwki zielone

    1/2 słoiczka
  • papryka żółta

    1 szt
  • miód

    1 łyżka
  • ocet jabłkowy

    1 łyżka
  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście szpinaku myjemy i osuszamy. To samo robimy z rukolą . Seler naciowy kroimy w paseczki. Paprykę żółtą myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Oliwki odcedzamy z zalewy. W dużej misce mieszamy z sobą liście szpinaku i liście rukoli. Dodajemy oliwki , pokrojoną paprykę i seler. Z plasterków szynki robimy ala różyczki. Następnie robimy sos do sałatki. W słoiczku mieszamy z sobą miód, ocet i olej z pestek dyni- mieszamy solimy do smaku i doprawiamy pieprzem. Sosem polewamy sałatkę. Na koniec ozdabiamy ją różyczkami z szynki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Przepisy Joanny 28.02.2014 21:33
rewelacyjna sałatka
MarchiochaKucharzy 31.01.2014 14:34
bardzo fajne połączenie składników, musi być pyszna
Agata3 31.01.2014 14:28
pyszna a jaka zdrowa! :)
norweska20 31.01.2014 14:21
samo zdrowie...smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat