Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z soczewicą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser feta 20 dag
pomidorki koktajlowe 25 dag
ciecierzyca 40 dag/puszka
sałata 1 główka
oliwki zielone 1 słoiczek
czosnek 5 ząbków
oliwa 5 łyżek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z soczewicą

Sposób przygotowania:
Pomidory, soczewicę i oliwki wyjąć z puszek odcedzić i wymieszać. Czosnek przecisnąć przez praskę, posolić i wymieszać z oliwą. Sałatę dokładnie opłukać na sicie, osuszyć i wymieszać z przyprawioną oliwią. Następnie dodać resztę składników i posypać pokrojonym lub pokruszoną serem feta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joasiek 21.07.2014 22:25
Nie przepadam za soczewicą, ale wygląda ładnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak