Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z selerem naciowym i jajem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa 1/4 sztuki
seler naciowy 3 średnie łodyżki
ogóreczki z chili Smak 3 małe
jajko 1 duże
oliwa 1 łyżka
pietruszka zielona 1 łyżka posiekanej
Pieprz czarny Prymat w młynku
Koperek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
Kwas cytrynowy Prymat 0,5 łyżeczki
cukier 1/4 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z selerem naciowym i jajem

Jajo ugotować na półtwardo (około 5-6min).
Sałatę lodową porwać i ułożyć w miseczce.
Seler umyć, oczyścić i pociąć w plasterki.
Ogóreczki przeciąć wzdłuż na ćwiartki.
Polać wszystko sosem zrobionym z łyżki oliwy, łyżki wody, pietruszki zielonej, kwasku cytrynowego, cukru i soli morskiej.
Ułożyć na wierzchu jajko przekrojone na ćwiartki i posypać koperkiem i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 19.04.2013 10:02
fajna prosta sałatka
bogusia19 19.04.2013 09:56
uwielbiam takie
wiola333 19.04.2013 09:30
bardzo smaczny przepis
Paolcia 19.04.2013 09:13
bardzo apetycznie wygląda :)
IwonaDD 19.04.2013 09:03
widzę,że w twoim menu zdrowie to podstawa - komplementy !
dodi 19.04.2013 08:54
super ta sałatka
kriko 19.04.2013 08:34
wiosennie wygląda
Krzysztof15 19.04.2013 08:31
lekka prosta sałatka
Wiesława1 19.04.2013 08:27
fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak