Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rzodkiewką i mozzarellą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 2-3 garście
rzodkiewka 10-12 szt
mozzarella małe kulki 6 szt
szczypiorek 1 łyżka
jogurt naturalny 5-6 łyżek
olej 1 łyżka
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rzodkiewką i mozzarellą

Na talerzach ułożyć młode listki szpinaku, u mnie mieszanka listków:szpinak,rzodkiweka i rukola. Rzodkiewki oczyścić, umyć, dowolnie pokroić. Małe kulki mozzarelli przekroić na pół i również ułożyć razem z rzodkiewką na listkach. Jogurt wymieszać z olejem, do smaku doprawić solą i polać sałatkę. Posypać posiekanym szczypiorkiem i przybrać kwiatkiem szczypiorku (też można go zjeść). Można podawać:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 12.06.2014 18:20
uwielbiam takie sałatki
adelajda 21.05.2014 19:24
Smaczna sałatka :))
Alex_M 21.05.2014 13:23
jaka fajna sałatka :)
V_kuchareczka 21.05.2014 13:02
świetna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak