sałatka z ryżem,jabłkiem i orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    25 dkg
  • jabłka

    1 duże
  • seler naciowy

    4 łodygi
  • rodzynki

    10 dkg
  • orzechy włoskie

    10 dkg
  • majonez

    6 łyżek
  • śmietana kwaśna

    3 łyżki
  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu,po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia.Rodzynki sparzamy wodą ,jabłka obieramy kroimy na ćwiartki i kroimy w małą kostkę i skrapiamy je sokiem z cytryny .Orzechy kroimy na połówki a selera kroimy w plasterki.Ryż przekładamy do miski ,dodajemy selera jabłka orzechy i rodzynki i dokładnie mieszamy.Dodajemy majonez wymieszany ze śmietaną i przyprawiamy do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 14.10.2012 12:42
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat