Sałatka z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 torebka(100g)
  • fasola czerwona z puszki

    1 szt
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • jaja na twardo

    2 szt
  • por

    pól szt
  • koperek

  • sól i pieprz

  • majonez tradycyjny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie .Groszek i fasolę odcedzamy z zalewy ,jaja obieramy i kroimy w kostkę .Pora kroimy w paseczki i solimy odstawiamy by puścił sok. Ugotowany ryż przekładamy do miski dodajemy pozostałe składniki doprawiamy solą i pieprzem , dodajemy majonez i dokładnie mieszamy .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 05.07.2015 09:23
Nie robiłam takiej
zabcia117 01.07.2015 09:54
Ciekawy pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat