Sałatka z rukolą wg Elfi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    4 liście
  • sałata zwykła

    4 liście
  • rukola

    4 garście
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie liście sałat dokładnie myję po czym rozrywam ręcznie na drobne kawalki i wrzucam do miski. Następnie dodaję rukolę - część rozrywam na drobniejsze a część daje nienaruszoną - wg upodobań. Całość polewam octem balsamicznym ciemnym i oliwą oraz doprawiam do smaku solą i pieprzem. Można dodać odrobinę suszonej bazylii lub nawet świeżej. Całość dokładnie mieszam.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat