Sałatka z rukolą wg Elfi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    4 liście
  • sałata zwykła

    4 liście
  • rukola

    4 garście
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie liście sałat dokładnie myję po czym rozrywam ręcznie na drobne kawalki i wrzucam do miski. Następnie dodaję rukolę - część rozrywam na drobniejsze a część daje nienaruszoną - wg upodobań. Całość polewam octem balsamicznym ciemnym i oliwą oraz doprawiam do smaku solą i pieprzem. Można dodać odrobinę suszonej bazylii lub nawet świeżej. Całość dokładnie mieszam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat