Sałatka z roszponki z kawałkami gruszki w sosie balsamicznym

Sałatka z roszponki z kawałkami gruszki w sosie balsamicznym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • roszponka

    2 garście
  • gruszka

    2 szt
  • masło

    1 łyżeczka
  • cukier

    2 łyżeczki
  • ocet balsamiczny

  • sól morska

  • ser mozzarella

    1 kulka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Gruszkę dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło dajemy pokrojone gruszki, następnie wsypujemy cukier i karmelizujemy go - mieszamy i zmniejszamy płomień aby się nie spalił. Dolewamy ocet balsamiczny. Mieszamy aby wszystko się połączyło. Balsamiczne gruszki układamy na sałacie. Dodajemy kawałki sera mozzarella. Całość solimy do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

arbuzowo

01.12.2013 21:03
Ciekawa, lekka sałatka

kasienka23

30.11.2013 09:32
wspaniała sałatka!

Paolcia

30.11.2013 09:17
smacznie wygląda :)

LubieSushi

30.11.2013 08:29
Piąteczka za efektowną prezentację

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat