Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponką, tuńczykiem i jogurtem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 200 g
rzodkiewki 6-8 szt
tuńczyk w sosie własnym 150 g
cebula czerwona 1 sz
jogurt grecki 4-5 łyżek
sól
Czosnek suszony Prymat
tymianek
oregano
Natka pietruszki suszona Prymat
sezam do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponką, tuńczykiem i jogurtem

Roszponkę i rzodkiewkę myjemy i pozostawiamy do odsączenia. Rzodkiewki „tniemy” obieraczka do warzyw na cieniutkie plasterki. Tuńczyka odsączamy z zalewy, cebule niemy w cieniutkie krążki. Na talerzach układamy roszponkę, na niej kolejno cebule, rzodkiewki oraz kawałki tuńczyka. Jogurt naturalny mieszamy z przyprawami. Sprawdzamy czy jest wystarczająco doprawiony. Na wierzch sałatki wykładamy kilka kleksów dipu jogurtowego i posypujemy sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikaT83 04.04.2015 09:29
świetna sałatka:) P.S. mam taki sam talerz:)
dollce 03.04.2015 23:41
Super propozycja
Ada-Gaba 03.04.2015 22:58
przepysznie wygląda
justynkag 03.04.2015 22:29
Smakowicie wygląda.
katerinaJ 03.04.2015 19:23
Pyszności :)
stan2401 03.04.2015 17:00
wyśmienicie wygląda
cukiereczek 03.04.2015 16:53
apatycznie i smacznie
NatalkaC 03.04.2015 14:53
pyszności na talerzu, ślicznie wygląda
Betina#45 03.04.2015 14:20
ale sałatka ! przepysznie wygląda i na dodatek kolorowa ;)
jasiek 03.04.2015 13:58
idealna na post

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak