Sałatka z pomidorów malinowych, arbuza i owczego sera bundz z sosem miodowo-miętowym i prażonymi pestkami dyni Roberta Sowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor malinowy

    4 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • ser bundz

    200 g
  • pestki dyni

    3 łyzki
  • sos

  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • miód wielokwiatowy

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • mięta

    1 pęczek
  • sól

    do smaku
  • arbuz

  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robert Sowa poleca:
Wszystkie składniki sosu dokładnie połączyć i doprawić do smaku. Schłodzonego, pokrojonego w kostkę arbuza, pokrojone w cząstki, obrane pomidory i plastry czerwonej cebuli polać sosem, a następnie delikatnie wymieszać. Tak przygotowaną sałatkę posypać pokrojonym w kostkę serem owczym bundz i prażonymi pestkami dyni. Podawać do marynowanej i grillowanej jagnięciny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rycerz 31.12.2013 15:25
Świetny przepis.
Anonimowy 27.06.2013 15:00
Gdzie w Wawie kupie bundz?
Magda60 08.02.2013 14:13
swietny przepis
Magda60 08.02.2013 14:13
swietny przepis
Magda60 08.02.2013 14:13
swietny przepis
Gotuj z Misiem 01.12.2012 00:17
trzeba będzie spróbować
Joanna108 29.11.2012 19:54
pycha!!!
bietka 13.10.2012 22:32
bardzo dobra sałatka, no i na zdjęciu te łyżki czy jak to się nazywa, na które poluję i nigdzie nie mogę kupić normalnie choruję na nie :) no i jeszcze takie pytanie czy ser owczy można zastąpić innym serem?
Kate131 08.09.2012 12:22
to musi byc pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat