Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pomidor malinowy
4 szt -
cebula czerwona
1 szt -
ser bundz
200 g -
pestki dyni
3 łyzki -
sos
-
olej rzepakowy
4 łyżki -
miód wielokwiatowy
1 łyżka -
sok z cytryny
1 łyżka -
mięta
1 pęczek -
sól
do smaku -
arbuz
-
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z pomidorów malinowych, arbuza i owczego sera bundz z sosem miodowo-miętowym i prażonymi pestkami dyni Roberta Sowy
Wszystkie składniki sosu dokładnie połączyć i doprawić do smaku. Schłodzonego, pokrojonego w kostkę arbuza, pokrojone w cząstki, obrane pomidory i plastry czerwonej cebuli polać sosem, a następnie delikatnie wymieszać. Tak przygotowaną sałatkę posypać pokrojonym w kostkę serem owczym bundz i prażonymi pestkami dyni. Podawać do marynowanej i grillowanej jagnięciny.
Komentarze (9)