Sałatka z polędwicą i kulkami ryżowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Kulki ryżowe

  • ryż basmati

    1 szk
  • ser żółty

    2 łyżka
  • chili

    2 szczypta
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • jogurt naturalny

    1 łyżka

Dodatki

  • roszponka

    1 garść
  • jajko ugotowane na twardo

    2 szt
  • papryka czerwona

    6 pasek
  • cebula

    2 plaster
  • polędwica wieprzowa

    5 plaster

Sos

  • Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat

    1 op
  • olej rzepakowy

    6 łyżka
  • ocet ryżowy

    3 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki sosu umieścić w małym słoiczku, zakręcić zakrętkę i potrząsając słoikiem wymieszać sos. Ryż ( leciutko letni ) wsypać do miski, dodać starty na drobnych oczkach ser, jogurt i przyprawy i wymieszać składniki. Następnie formować z masy kuleczki ryżowe i położyć ja na talerzu. W głębokim talerzu umieścić roszponkę, położyć pokrojone na cząstki jajka, posiekaną cebulę i paprykę. Na koniec ułożyć plasterki polędwicy zawinięte w ruloniki oraz kulki ryżowe i polać przygotowanym sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 28.10.2014 19:20
świetny pomysł
ZEWA 27.03.2014 15:25
Bardzo dziękuję :)
noninka77 27.03.2014 13:28
Wygląda przepysznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat