Sałatka z pieczonych buraków z orzechami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    1 kg
  • jogurt naturalny

    250 g
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • orzechy włoskie

    50 g
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki szorujemy i każdy osobno zawijamy w folię aluminiową. Pieczmy w 180 stopniach C przez około 60 minut. Studzimy i obieramy ze skórki. Kroimy w niewielką kostkę.
Buraki łączymy z jogurtem greckim, drobno pokrojonym szczypiorkiem oraz grubo posiekanymi orzechami włoskimi Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 04.02.2016 18:37
Super dodatek do obiadu :)
Madzik239 28.01.2016 11:28
Bardzo fajny pomysł na buraczka :)
Malinka 28.01.2016 11:25
Takiego połączenia jeszcze nie próbowałam, a brzmi i wygląda bardzo zachęcająco :)
Anna169Hosz 28.01.2016 11:04
Ciekawa sałatka.
Mniam 28.01.2016 10:38
Uwielbiam buraki pod każdą postacią :) Z chęcią zjadłabym taką sałatkę :)
gosia56 28.01.2016 10:24
moja ulubiona sałatka;)
Wafelek2601 28.01.2016 10:02
Świetna sałatka
Barbara13 28.01.2016 07:41
bardzo fajna sałatka
Łukasz15 27.01.2016 23:40
Bardzo dobra
Iwusia 27.01.2016 23:00
ależ musi być smakowita

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat