Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonych buraków z orzechami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1 kg
jogurt naturalny 250 g
szczypiorek 1 pęczek
orzechy włoskie 50 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonych buraków z orzechami

Buraki szorujemy i każdy osobno zawijamy w folię aluminiową. Pieczmy w 180 stopniach C przez około 60 minut. Studzimy i obieramy ze skórki. Kroimy w niewielką kostkę.
Buraki łączymy z jogurtem greckim, drobno pokrojonym szczypiorkiem oraz grubo posiekanymi orzechami włoskimi Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 04.02.2016 18:37
Super dodatek do obiadu :)
Madzik239 28.01.2016 11:28
Bardzo fajny pomysł na buraczka :)
Malinka 28.01.2016 11:25
Takiego połączenia jeszcze nie próbowałam, a brzmi i wygląda bardzo zachęcająco :)
Anna169Hosz 28.01.2016 11:04
Ciekawa sałatka.
Mniam 28.01.2016 10:38
Uwielbiam buraki pod każdą postacią :) Z chęcią zjadłabym taką sałatkę :)
gosia56 28.01.2016 10:24
moja ulubiona sałatka;)
Wafelek2601 28.01.2016 10:02
Świetna sałatka
Barbara13 28.01.2016 07:41
bardzo fajna sałatka
Łukasz15 27.01.2016 23:40
Bardzo dobra
Iwusia 27.01.2016 23:00
ależ musi być smakowita
JulkaTomeczek 27.01.2016 22:58
Ciekawa sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak