Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z PALUSZKAMI KRABOWYMI, SELEREM I PODSMAŻANĄ CUKINIĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

paluszki krabowe 1 opakowanie
cukinia 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
seler naciowy 3 łodygi
oliwki zielone 20 sztuk
jogurt naturalny 100 ml
sól 1/2 łyżeczki
oregano 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z PALUSZKAMI KRABOWYMI, SELEREM I PODSMAŻANĄ CUKINIĄ

Cukinię kroję w plastry, posypuję solą, po czym podsmażam na oleju.

Seler naciowy oczyszczam, po czym kroję w cienkie plasterki.

Cukinię łączę z selerem naciowym, pokrojonymi w plasterki oliwkami i paluszkami krabowymi. Następnie dodaję jogurt doprawiony pieprzem, bazylią i oregano, całość mieszam, a następnie wstawiam do lodówki na 15 minut celem schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 13.09.2014 11:33
Coś dla mnie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak