Sałatka z ostrych zupek chińskich

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • zupki chińskie ostre

    2 op
  • kapusta pekińska

    1/2 główki
  • kukurydza

    1 puszka
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1 łyżka
  • majonez

    5 łyżek
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka, odstawiamy na kilkanaście minut. Następnie pokrojonego kurczaka smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu studzimy i osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Kukurydzę oraz groszek osączamy z zalewy. Kapustę pekinską dokładnie myjemy, drobno szatkujemy. Następnie wszystkie składniki ze sobą łaczymy, dodajemy zupki chinskie, majonez, sól oraz pieprz do smaku, całość dokładnie mieszamy. Sałatkę odstawiamy, najlepiej na całą noc do lodówki, aby makaron z zupek zmiękł.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat